Na sončno soboto, 21. 4. 2018, je potekalo 2. srečanje dijakov, ki so vključeni v projekt SEM. Tema tokratnega srečanja je bila zajtrk v naravi. Druženje smo pričeli z obiskom trgovine, kjer smo poiskali zdrave sestavine za hiter in hranilni obrok, ki si ga lahko privoščimo vsak dan. Zajtrk smo pojedli v prijetnem zavetju sence, na zelenici v mestnem parku. Ob tem se je razvil živahen pogovor o življenju in delu v času srednje šole.

Za vse osnovnošolce, ki jih skrbi prehod v srednjo šolo, so nam dijakinje zaupale nekaj dragocenih nasvetov in spoznanj, do katerih so prišle na podlagi lastnih izkušenj:

  1. Ne paničari! Četudi te je na začetku grozno strah, kmalu ugotoviš, da se zadeve hitro uredijo.
  2. Na začetku je težko, ampak potem ko se navadiš, postane lažje. Navadiš se na nove prostore, učitelje, razred. Sčasoma si najdeš tudi novo družbo.
  3. V srednji šoli je drugače, je več učenja, je pa tudi več svobode.
  4. Ne obupaj! Vztrajaj in poišči pomoč takrat, ko ti je težko.
  5. Ne druži se s slabo družbo. Vedno reci »NE!« drogam, tudi če ti težijo, da zaradi tega ne boš imel nobenih prijateljev. To ni res.
  6. Bolje imeti enega dobrega prijatelja, kot veliko slabih.

Naš zajtrk v naravi sta popestrili kar dve gostji presenečenja. Pridružila se nam je nekdanja razredničarka ga. Lilijana in razigrana psička Kali, ki je skozi igro poskrbela za zdravo razgibavanje.