V sredo, 9. 5. 2018, je v prostorih Zavoda Vitis Ptuj potekal 4. sestanek partnerjev projekta SEM, v okviru katerega smo pregledali dosedanje delo in načrtovali nadaljnje aktivnosti projekta SEM.  V času obiska smo si ogledali tudi njihove nove prostore, v katere so se preselili v začetku letošnjega ter dejavnosti, ki potekajo v okviru programov zaposlitvene rehabilitacije in socialne vključenosti. Vsi vključeni posamezniki imajo pridobljen status invalida, skozi proizvodni proces, v katerem nastajajo polizdelki za kooperante Vitisa, pa udeleženci razvijajo svoje delovne spretnosti in veščine ter pridobivajo nove delovne izkušnje.

Zavod Vitis  je nevladna in neprofitna organizacija, članica Združenja izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije (ZIZRS), ki deluje na področju izobraževanja, usposabljanja, zaposlitvene in poklicne rehabilitacije, svetovanja in strokovnega dela z ranljivimi skupinami. Prav tako je eden izmed treh partnerjev v projektni skupini SEM in s svojimi znanji ter izkušnjami predstavlja dragocen doprinos pri izvedbi projekta SEM.  Od konca meseca aprila Zavod Vitis nudi tudi zaposlitvene možnosti za posameznike s statusom invalida, in sicer v okviru svojega zaposlitvenega centra (opomba: seznam izvajalcev ni ažuriran).

Nadaljnje informacije o zaposlitveni rehabilitaciji in drugih oblikah podpore na trgu dela za osebe s posebnimi potrebami in statusom invalida so na voljo tukaj. Dodatna pojasnila smo za vas pripravili tudi v rubriki »Pogosta vprašanja in odgovori«. Vabljeni k ogledu.