Začetek najdaljših šolskih počitnic smo udeleženci projekta SEM preživeli nadvse delovno in aktivno. V četrtek, 27. 6. in petek, 28. 6. 2019 smo se predstavili v okviru Festivala Lent. Gostovali smo na enem najbolj prijetnih festivalskih prizorišč, pod bujnimi krošnjami dreves Mestnega parka Maribor, kjer je potekal Art kamp.

Ob tej priložnosti smo se zbrali udeleženci projekta SEM iz Centra za sluh in govor Maribor, Zavoda VITIS Ptuj in OŠ Antona Janša Radovljica. Obiskovalcem Art Kampa smo se predstavili z delavnico Skupaj spletamo kitke prijateljstva, v okviru katere smo iz recikliranih materialov izdelovali igrače za hišne ljubljenčke.

Naši učenci, ki so se na Art kampu predstavili v vlogi prostovoljcev in ambasadorjev projekta SEM, so:
– obiskovalcem skrbno predstavili izdelavo igrač za pse,
– delili kitke prijateljstva in projektne zloženke med sprehajalci.

Dogajanje smo obogatili s sodelovanjem z Društvom Tačke pomagačke iz Maribora. Terapevtski psički Min in Orfeja sta očarali številne obiskovalce, na delavnici pa smo se skozi  igro poučili tudi o primernem ravnanju s psi. Ga. Jasna Cajnko, predstavnica Društva Tačke pomagačke Maribor, je predstavila dejavnost društva, namen in vsebino terapije s psi ter podala nekaj osnovnih informacij o razumevanju pasjega vedenja, kar je bilo še posebej koristno za tiste, ki so jim kosmatinci vzbujali strah.

V okviru pestrega dogajanja na Art Kampu smo imeli priložnost spoznati tudi brate Prevc. Poletna nevihta je poskrbela, da smo se iz sedišč za publiko lahko preselili na oder, kjer smo pogovor z brati Prevc spremljali iz prve vrste in se z njimi tudi fotografirali.

Z dogajanjem na Art Kampu smo zaokrožili zgodbo o prijateljstvu, ki smo jo spletali v letošnjem šolskem letu in v okviru katere smo:

Kitke prijateljstva so bile tudi naš prispevek k ozaveščanju okolja, da nas različnost bogati in da je pri ustvarjanju bolj odgovorne družbe prispevek oseb s posebnimi potrebami nepogrešljiv. Hvala vsem, ki ste z nami soustvarjali to zgodbo.