Vas zanima kakšne so izkušnje in potrebe podjetij na področju zaposlovanja invalidov? Kaj lahko prispeva k večjemu uspehu pri zaposlovanju invalidov, ki je v vzajemno zadovoljstvo, tako za podjetja, kot zaposlene? 

Podjetje Riedl CNC d.o.o. iz Maribora se ukvarja s CNC mehansko obdelavo zahtevnih kovinskih izdelkov za avtomobilsko, navtično in letalsko industrijo, strojegradnjo, finomehaniko, medicino, elektrotehniko in telekomunikacije. Sodelujejo predvsem s podjetji iz Avstrije, Nemčije in Švice. Več kot 95 % vseh izdelkov izvozijo v evropske države. V letu 2015 so bili uvrščeni na 1. mesto najhitreje rastočih podjetij Podravsko – Pomurske regije in na 9. mesto v državnem merilu, torej predstavljajo pomembnega in potencialno zelo zanimivega zaposlovalca v regiji.

V letu 2016 je Zavod Vitis Ptuj pri njih izpeljal usposabljanje invalida, ki se je v štirih mesecih izteklo v njegovo zaposlitev. Oba, rehabilitand in delodajalec sta izrazila zadovoljstvo, tako s potekom usposabljanja kot tudi z  uspešnostjo zaposlitve. Za namene predstavitve primera dobre prakse smo v  izvedli intervju s predstavnico podjetja, in sicer mag. Barbaro Orozel Riedl, prokuristko.

Povezava do intervjuja je na voljo tukaj.