Običajno je v Mariboru v mesecu novembru vsako leto potekal Karierni sejem za učence zaključnih razredov, dijake srednjih šol in njihove starše, namenjen pomoči pri izbiri smeri nadaljnjega izobraževanja in poklica ter predstavitvi možnosti za izobraževanje in zaposlovanje v lokalnem okolju. Obiskovalci so se lahko srečali s predstavniki različnih izobraževalnih institucij, delodajalcev in delodajalskih združenj ter organizacij, na katere so se lahko obrnili po nasvet in informacije pri načrtovanju nadaljnje izobraževalne in poklicne poti.

Leto 2020 v nobenem pogledu ni običajno in tako tudi tradicionalnega kariernega sejma ni bilo mogoče izvesti na običajen način. Zato so se organizatorji Mestna občina Maribor, Fundacija Prizma ter Zavod RS za zaposlovanje v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico in Štajersko gospodarsko zbornico ter Univerzo v Mariboru odločili, da dogajanje v celoti preselijo na spletišče.

Tokratni karierni sejem bo potekal bistveno dlje – polna dva tedna.    
V tednu od 16. – 20.11. bo namenjen osnovnošolcem, od 23. – 27.11. pa srednješolcem. 

Kljub spremenjenemu načinu izvedbe bo postregel s pestrim programom in številnimi razstavljavci. Dostopati bo mogoče do različnih uporabnih gradiv in video predstavitev, obiskati različne dogodke, izvedena bodo spletna predavanja in izobraževanja (webinarji), preko spletnih klepetalnic pa bo mogoče tudi neposredno komuniciranje s predstavniki razstavljavcev.

Sejem je dostopen na naslovu www.karierni-sejem.si

Obisk je brezplačen, za polni dostop do dogodkov in vsebin pa je potrebna predhodna registracija.