Na sončno in vročo nedeljo, 10. 6. 2018, je v Dogošah na območju Centralne čistilne naprave Maribor potekala rekreativno-dobrodelna prireditev Tečem zDravo.

Prireditev je pripravilo podjetje Aquasystems, d. o. o. Zbirala so se sredstva za postavitev GIBALNICE NA PROSTEM za vrtec in osnovno šolo na Centru za sluh in govor Maribor.

Aktivno smo se prireditve udeležili tudi delavci in učenci Centra za sluh in govor Maribor, saj smo želeli tudi mi prispevati k njeni izvedbi.

Teka na 5 km se je udeležil naš učenec, ki je dosegel odličen rezultat. V imenu Centra za sluh in govor Maribor pa je teklo tudi nekaj naših delavcev (učiteljev, drugih pedagoških delavcev, terapevtov) in staršev. Čestitke vsem pogumnim tekačem!

Naši fantastični bobnarji so spodbujali tekače na štartu in ob prihodu v cilj in poskrbeli za noro vzdušje. Marsikateremu tekaču so z afriškimi ritmi precej pomagali pri zadnjih metrih do cilja. Bravo!

Naši prostovoljci v okviru projekta SEM (učenci in zaposleni na projektu) so vsakemu tekaču na cilju čestitali in mu predali zasluženo medaljo. Na stojnici dobrodelnosti so predstavljali Center za sluh in govor Maribor ter projekt SEM, ki naslavlja spodbujanje socialne vključenosti mladih s posebnimi potrebami v lokalno okolje. Odlično so se izkazali!

Direktor podjetja Aquasystems, d. o. o., g. Leon Lozar, nam je prijazno odgovoril na nekaj vprašanj, ki jih objavljamo tukaj. 

Udeleženci iz Centra za sluh in govor Maribor so z nami podelili nekaj svojih vtisov:

»Veseli me, da smo bili del te čudovite prireditve, kjer so naši otroci ob pomoči strokovnih delavcev pomagali ustvariti prijetno vzdušje. Hkrati pa so še enkrat več dokazali, da se lahko uspešno vključijo v okolje, če jim je dana priložnost.  Hvala podjetju Aquasystems, da so nam to omogočili in s tem pomagali pri nakupu gibalnice na prostem.«

Matjaž Pungartnik

ravnatelj vrtca in osnovne šole CSGM

»Vedno verjamem v sinergijske učinke in tudi tokrat nam je to uspelo. S sodelavci in učenci smo odtekli tek trojk na 5 km ter tako simbolično pokazali, kako soodvisni smo drug od drugega. Vesela sem, da obstajajo družbeno odgovorna podjetja, obenem pa ponosna na vse udeležence Centra za sluh in govor Maribor. Tudi sama sem neizmerno uživala ob izkušnji, ki smo jo omogočili našim otrokom. To mi daje zagon za nadaljnje delo.«

Nataša Pogorevc Tarkuš

svetovalna delavka na CSGM

»Vesela sem, da smo se udeležili prireditve Tečem zDravo. Ponosna sem na naše učence, starše in sodelavce. Takšnih dogodkov si na projektu SEM želimo še več, saj je to tudi prilika za mlade s posebnimi potrebami, da se izkažejo kot aktivni člani družbe in ljudem pokažejo svoje talente. Hkrati je to tudi priložnost za ozaveščanje družbe, da lahko mladi s posebnimi potrebami prav tako pomembno doprinesejo k njeni kvaliteti.«  

Eva Žiberna

vodja projekta SEM

»Izkušnje naših otrok iz dogodka Tečem zDravo se jim bodo za zmeraj vtisnile v prijeten spomin. Otroci so ponosni, da so pomembno doprinesli k izvedbi tovrstnega dogodka, to pa seveda pozitivno oblikuje njihovo samopodobo in samozavest. Čestitke učencu in učiteljem tekačem, vsem prostovoljcem, ki so s ponosom prvi čestitali in podeljevali medalje vsem tekačem na cilju in vsem bobnarjem za pozitivne vibracije. Čestitke organizatorjem za uspešno izvedbo dogodka in hvala, da so nam to izkušnjo omogočili.»

Laura Horvat

koordinatorka projekta SEM

»Veseli me, da smo lahko bili del tega dogodka in da je občinstvo uživalo ob naših nastopih. Ritmi afriških bobnov so tako doneli daleč naokoli in spodbujali tekače na progi. Ponosen in vesel sem za otroke, ker vem, koliko jim tovrstni nastopi pomenijo in kako se jih veselijo. Otroci, ki bobnajo, iz leta v leto napredujejo, so samozavestnejši, zato si želimo bobnarskih nastopov v prihodnje še več.«

Vlado Matela

učitelj afriških bobnov