Dne 29.11.2018 je na Zavodu Vitis Ptuj, ki je konzorcijski partner v projektu SEM,  potekal dan odprtih vrat. S tem dogodkom so proslavili 15-letnico delovanja in obenem obeležili ustanovitev Zaposlitvenega centra Vitis letos spomladi.

Zavod Vitis Ptuj že polnih 15 let deluje na področju izobraževanja, usposabljanja in svetovanja. Zavezan je ščitenju in promoviranju pravic uporabnikov, spodbujanju njihovega opolnomočenja in enakopravnega vključevanja v širše socialno okolje. S tem posledično prispeva k širšemu, družbenemu blagostanju ter oblikovanju bolj odprte in vključujoče družbe. 

Vse aktivnosti potekajo v tesnem partnerstvu z javnimi in zasebnimi organizacijami, delodajalci in zaposlenimi, z naročniki in financerji, invalidskimi organizacijami, lokalno skupnostjo, družinami in skrbniki uporabnikov. 

Od leta 2011 je Zavod Vitis s poslovno enoto prisoten tudi v Ormožu. Njihove poglavitne dejavnosti so zaposlitvena in poklicna rehabilitacija ter program socialne vključenosti, obenem pa so aktivni tudi v različnih projektih. 

Ob dnevu odprtih vrat so jih razveselili številni obiskovalci, od predstavnikov partnerskih organizacij, ustanovitelja, do njihovih uporabnikov in bivših sodelavcev.

Zavodu Vitis še naprej želimo veliko delovnega zagona, uspehov in uspešnih sodelovanj. Hvaležni smo, da s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami bogatijo tudi naš skupni projekt SEM.